IV. Festival romske kulture Romano Čhon

 
 
27.3.2012
V mesecu aprilu 2012 se začne IV. Festival romske kulture ROMANO ČHON / ROMSKI MESEC.

Festival se bo odvijal v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Lendavi, Novem mestu, Ptuju ter v Mladinskih in kulturnih centrih mrežno povezanih v projekt Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga. V tujini se bo festival letos prvič izvajal v Srbiji, v Vranjski Banji in Subotici. Festival je uvrščen med programske dogodke MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture. Častni pokrovitelj festivala leta 2012 je predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk.
V letu 2012 se bo festivalsko dogajanje raztegnilo vse do meseca junija.
Festival organizirajo oz. izvajajo Slovenski etnografski muzej, Romski akademski klub in Združenje ustvarjalnih ljudi na področju kulture, ki je tudi koordinator partnerskega in medmestnega sodelovanja.
Del dogodkov, ki se bodo odvijali v okviru Festivala romske kulture Romano Čhon / Romski mesec so dejavnosti projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti.

Novice v letu 2012
Aktualne novice
Delavnica: Dekada romskega svetnika
Inštitut za narodnostna vprašanja pripravlja v petek, 7. 11. 2014, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, zaključno delavnico z naslovom Dekada romskega svetnika. Osrednji govorec bo dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.
več...
Rezultati lokalnih volitev 2014
Na portalu Lokalne volitve 2014 lahko spremljate rezultate lokalnih volitev .
več...
4. Mednarodna konferenca Romano Kher
V četrtek, 25. septembra 2014 bo organizirana  4. Mednarodna konferenca Romano Kher. Konferenca bo potekala  v hotelu Diana (Murska Sobota), z začetkom ob 9. uri.   
več...