Obisk varuhinje človekovih pravic

 
 
3.4.2012

Varuhinja človekovih pravic RS dr. Zdenka Čebašek Travnik je obiskala projektno skupino Romano Kher – Romska hiša in vrtec Romano.


"V Romski hiši so varuhinjo človekovih pravic seznanili s cilji projekta in dosedanjim delom projektne skupine. Projekt Romska hiša združuje pet partnerjev iz cele Slovenije. Z vodilnim partnerjem Regionalno razvojno agencijo Mura pri projektu sodelujejo še Inštitut za narodnostna vprašanja in Zavod za socialni razvoj, Forum romskih svetnikov Slovenije ter Romski akademski klub.

S projektom želijo čim bolj celostno opolnomočiti Romsko skupnost v Sloveniji in doseči to, da bi bil vsak Rom ponosen na svoje poreklo. Pripravljajo strateški dokument, Romski razvojni program za Pomurje, ki bo zajemal analizo stanja in primerne ukrepe na prioritetnih področjih, kot so bivanje, zdravje, izobraževanje, zaposlovanje in sožitje. Kot dolgoročni cilj pa si je projektna skupina zastavila ustanovitev in zagon Romske razvojne agencije, ki bi delovala tudi po zaključku projekta."

(Vir: Uredništvo Pomurec | 03.04.2012) Novice v letu 2012
Aktualne novice
Delavnica: Dekada romskega svetnika
Inštitut za narodnostna vprašanja pripravlja v petek, 7. 11. 2014, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, zaključno delavnico z naslovom Dekada romskega svetnika. Osrednji govorec bo dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.
več...
Rezultati lokalnih volitev 2014
Na portalu Lokalne volitve 2014 lahko spremljate rezultate lokalnih volitev .
več...
4. Mednarodna konferenca Romano Kher
V četrtek, 25. septembra 2014 bo organizirana  4. Mednarodna konferenca Romano Kher. Konferenca bo potekala  v hotelu Diana (Murska Sobota), z začetkom ob 9. uri.   
več...