Predavanje gospoda Osmana Balića v Murski Soboti

 
 
20.6.2012
V okviru projekta Romano Kher je v Murski Soboti, je v sredo, 20. 6. 2012 predaval gospod Osman Balić, direktor YUROM centra iz Niša. Predaval je o (težavnem) umeščenju romske tematike v razvojne vizije okolij, v katerih živijo tudi pripadniki romske skupnosti.

  
Predavatelj je v okviru svojega predavanja naslovil problematiko zmanjševanja siromaštva Romov. Predstavil je nove modele in oblike samozaposlovanja Romov, izobraževanje za zaposlovanje v okviru družinskih podjetij ter princip lokalnega ekonomskega razvoja na nivoju romskega naselja. Spregovoril pa je tudi o diskriminaciji, ki pomembno vpliva na to, da tudi univerzitetno izobraženi Romi težko, če sploh, dobijo zaposlitev.
 
Yurom Centar je največja nevladna organizacija Romov v Srbiji, globoko vpeta v problematiko razreševanja romske problematike v Srbiji.

 
Novice v letu 2012
Aktualne novice
Delavnica: Dekada romskega svetnika
Inštitut za narodnostna vprašanja pripravlja v petek, 7. 11. 2014, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, zaključno delavnico z naslovom Dekada romskega svetnika. Osrednji govorec bo dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.
več...
Rezultati lokalnih volitev 2014
Na portalu Lokalne volitve 2014 lahko spremljate rezultate lokalnih volitev .
več...
4. Mednarodna konferenca Romano Kher
V četrtek, 25. septembra 2014 bo organizirana  4. Mednarodna konferenca Romano Kher. Konferenca bo potekala  v hotelu Diana (Murska Sobota), z začetkom ob 9. uri.   
več...