Mednarodno usposabljanje

 
 
31.7.2012
Zavod Movit, slovenska nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju z britansko nacionalno agencijo programa Mladi v akciji, podpornim centrom SALTO Jugovzhodna Evropa in podpornim centrom SALTO Kulturna raznolikost organizira usposabljanje “Vključevanje mladih Romov v program Mladi v akciji”.

Usposabljanje je zadnja aktivnost v okviru letošnje srednjeročne strategije Zavoda MOVIT za spodbujanje vključevanja mladih Romov v program Mladi v akciji, s katero želimo približati program Mladi v akciji organizacijam in posameznikom, ki delujejo na tem področju.

Na mednarodnem usposabljanju bodo udeleženci lahko spoznali program Mladi v akciji in primere dobrih praks mednarodnih projektov Mladi v akciji, ki so vključevali mlade Rome. Predstavljene bodo osnove načrtovanja in upravljanja (mednarodnih) projektov, poudarek pa bo na motivaciji organizacij za izvedbo mednarodnih projektov in pripravi udeležencev, da se soočijo z medkulturnimi elementi in možnimi izzivi, povezanimi z mednarodnimi projekti z mladimi Romi.

Rok za prijavo je 16. september 2012!

RAZPIS
Novice v letu 2012
Aktualne novice
Delavnica: Dekada romskega svetnika
Inštitut za narodnostna vprašanja pripravlja v petek, 7. 11. 2014, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, zaključno delavnico z naslovom Dekada romskega svetnika. Osrednji govorec bo dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.
več...
Rezultati lokalnih volitev 2014
Na portalu Lokalne volitve 2014 lahko spremljate rezultate lokalnih volitev .
več...
4. Mednarodna konferenca Romano Kher
V četrtek, 25. septembra 2014 bo organizirana  4. Mednarodna konferenca Romano Kher. Konferenca bo potekala  v hotelu Diana (Murska Sobota), z začetkom ob 9. uri.   
več...