Konferenca o ne-diskriminacijskih načelih v EU

 
 
30.10.2012
Društvo ŠKUC in Sindikat SVIZ vas vabijo, da sodelujete na nacionalni konferenci o ne-diskriminacijskih načelih v EU, ki bo 22. novembra potekala v Ljubljani (City hotel). Častni pokrovitelj konference je župan mesta Ljubljana, gospod Zoran Janković.
 
Na konferenci bodo obravnavali številne teme, med drugim vsebine, ki se bodo nanašale na vlogo nevladnih organizacij in sindikalnih združenj:
• pri civilnem in socialnem dialogu o ne-diskriminacijskih politikah v zaposlovanju,
• pri implementiranju upravljanja raznolikosti v zaposlovanju in
• pri nadziranju in vrednotenju nacionalne proti-diskriminacijske zakonodaje in politik na trgu dela in zaposlovanja.
 
Konferenca bo priložnost za pogovor o tem, kako lahko nevladne organizacije, socialni partnerji, Evropska unija in nacionalne vlade sodelujejo pri oblikovanju takšnih politik, ki bodo določale proti-diskriminacijske ukrepe v zaposlovanju.
 
Osnutek programa konference in prijavnico najdete v nadaljevanju. Če se želite konference udeležiti, organizatorji prosijo, da jim izpolnjeno prijavnico pošljete čim prej (najkasneje do 21. novembra 2012), saj je število udeleženk in udeležencev (ki bodo imeli na voljo brezplačno kosilo) omejeno.
 
Prijavnico pošljite na e-naslov: sekcijaskuc@mail.ljudmila.org ali po pošti na Škuc-LL, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 
Dodatne informacije o konferenci so na voljo na telefonski številki 040/220-196 (Nataša Sukič) ali 040/950-973 (Tatjana Greif) ali po e-pošti natasa.sukic@mail.ljudmila.org.
 
Več informacij najdete na: www.raznolikost.org.
Novice v letu 2012
Aktualne novice
Delavnica: Dekada romskega svetnika
Inštitut za narodnostna vprašanja pripravlja v petek, 7. 11. 2014, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, zaključno delavnico z naslovom Dekada romskega svetnika. Osrednji govorec bo dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.
več...
Rezultati lokalnih volitev 2014
Na portalu Lokalne volitve 2014 lahko spremljate rezultate lokalnih volitev .
več...
4. Mednarodna konferenca Romano Kher
V četrtek, 25. septembra 2014 bo organizirana  4. Mednarodna konferenca Romano Kher. Konferenca bo potekala  v hotelu Diana (Murska Sobota), z začetkom ob 9. uri.   
več...